Inschrijving gesloten, kavel Heerewaardensestraat 9 te Heerewaarden

Knipsel

Landelijk wonen op een kavel van 1,4 ha in het buitengebied, waarbij u zelf de invloed uitoefent op de planologie.

Algemeen

Op een landelijke locatie in het buitengebied van Heerewaarden (gemeente Maasdriel) aan de Heerewaardensestraat 9 bevinden zich de bedrijfsgebouwen van het voormalige melkveebedrijf, bestaande uit erf en ondergrond met een ligboxenstal, werktuigenberging inclusief jongveestalling, kuilplaten, mestzak en (erf-) verharding op een kavel van 1.40.95 ha.

 

Heerewaarden ligt in het uiterste punt van de Bommelerwaard op het smalste stukje land tussen Maas en Waal. Het dorp telt circa 1.100 inwoners. Heerewaarden ligt midden in het rivierenlandschap op zo’n 10 kilometer ten oosten van Zaltbommel op de plek waar de Maas en de Waal elkaar bijna raken.

 

De autosnelwegen A2 en A15 zijn uitstekend te bereiken, waardoor u snel in Utrecht, Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen bent. Rondom Heerewaarden zijn vele wandel- en struinroutes door de landerijen en uiterwaarden. In het dorp is een openbare basisschool, een jachthaven en een camping (met voornamelijk vaste plaatsen). Verder zijn er verschillende verenigingen voor jong en oud. De dichtstbijzijnde winkels, waaronder twee grote supermarkten, bevinden zich op slechts enkele autominuten in de nabijgelegen dorpen Rossum en Dreumel. Tevens is er een busverbinding naar Nijmegen en Den Bosch. Aan de overkant van de Maas bevindt zich recreatiegebied ‘De Lithse Ham’ met prachtige recreatieplassen en vele strandjes.

 

Voormalig melkveebedrijf

Staatsbosbeheer heeft het gehele melkveebedrijf aangekocht zonder de twee bijbehorende agrarische bedrijfswoningen met bijbehorend erf en tuin. Bij de aankoop van de voormalige agrariër is afgesproken dat Staatsbosbeheer de overige bedrijfsgebouwen, kuilplaten, mestzak (kapot) en erf moeten worden gesloopt en afgevoerd. Deze verplichting legt Staatsbosbeheer door op de koper. Tevens is tussen de voormalige agrariër en Staatsbosbeheer opgenomen dat Staatsbosbeheer het recht heeft gebruik te maken van het Beleidskader Hergebruik vrijgekomen agrarische bedrijfsbebouwing in het buitengebied (VAB) Bommelerwaard.

 

Ligboxenstal

Een halfsteens gemetselde schuur met een betonvloer zonder mestkelders, stalen spanten en een zadeldak met asbesthoudende golfplaten. De melktank en bijbehorende koelaggregaat zijn niet bij de koop inbegrepen. De overige stalinrichting behoort tot het verkochte. Het gebouw is volgens de gemeentelijke opgave 1.540 m² groot. Achter de ligboxenstal is een betonnen mestopvang aanwezig met de afmetingen 26 m bij 1,20 m breed en 1,50 m diep.

 

Werktuigenloods/jongveestal

Een op stenen voet met damwandprofielplaten opgetrokken schuur, stalen spanten en een zadeldak gedekt met asbesthoudende golfplaten en een betonvloer. De jongveestalling is voorzien van een mestkelder onder de roostervloer met een inhoud van ongeveer 60 m³ (16 m x 2,5 m x 1,50 m). De kelder wordt vrij van mest opgeleverd, de schuur vrij van roerende zaken en bezemschoon. Het gebouw is volgens de gemeentelijke opgave 400 m² groot.

 

Kuilplaten/erf

Het erf is voor de bouw van de opstallen opgehoogd met zand, puin en asfalt (0,40 m à 0,70 m). De aanwezige mestzak is aan stukken gesneden en bevindt zich nog op het erf en dient door koper te worden verwijderd. Alle overige roerende zaken worden door de voormalige agrariër verwijderd.

 

Planologie

Het te verkopen voormalige melkveebedrijf is opgenomen in het bestemmingsplan “Buitengebied herziening 2022, Reparatieplan” van de gemeente Maasdriel. De vigerende bestemming luidt “Agrarisch met waarden” en deels de aanduiding Bouwvlak. Voor nadere informatie kunt u ruimtelijkeplannen.nl raadplegen.

 

Overleg gemeente

Zijdens Staatsbosbeheer heeft ambtelijk overleg plaatsgevonden met de gemeente. Hieruit is naar voren gekomen dat in het kader van het VAB-beleid één vrijstaande woning door de sloop van 1.940 m² mogelijk is.

 

Bijzonderheden

  • Een gedeelte van beide opstallen staat buiten het te verkopen erf, maar dienen door koper vóór 29 december 2025 volledig te worden gesloopt;
  • Koper is verplicht de bij het agrarisch bouwvlak behorende woningen, plaatselijke bekend als Heerewaardensestraat 7 en 9 om te bestemmen naar “Wonen”;
  • De voormalige agrariër heeft een voortgezet gebruik om niet tot 1 juli 2025 op een gedeelte het te verkopen object, maar heeft te kennen gegeven dat als de sloop eerder plaatsvindt hij bereid is het gebruik te beëindigen;
  • Aktepassering 29 december 2023, ten overstaan van Van Ark & Van der Waaij notarissen te Beneden Leeuwen.

 

Overige informatie

  • Alle vermelde maatvoeringen zijn indicatief en kunnen geen rechten aan worden ontleend;
  • Aanvaarding in overleg;
  • Richtprijs € 400.000,- k.k.

 

Verkopend makelaar

De Lorijn raadgevers o.g.

Komkleiland 27

6666 ME HETEREN

(026) 3037303

raadgevers@delorijn.nl

De heer ing. W.B. (Erwin) Wellner

(06) 51712137